Volgens Peter Neronha, aanklager bij de Amerikaanse Justitie, was Google’s CEO Larry Page op de hoogte van de verkoop van illegale advertenties aan apothekers in Canada.

Dat weet de Wall Street Journal dit weekend te melden. Het is een flinke beschuldiging aan het adres van de CEO van Google. Google is inmiddels akkoord gegaan met het betalen van een boete van 500 miljoen dollar. Google wenste verder niet te reageren of Page op de hoogte was of niet. Google geeft aan een schikking getroffen te hebben en dat daarmee de zaak voor hun is afgedaan.

Google verkocht advertenties aan Canadese online apothekers, welke op hun beurt medicijnen verkochten in de VS zonder aan alle Amerikaanse regels te voldoen. Via Google Adwords kochten de apothekers hun advertenties in om de Amerikaanse consument te bereiken. Volgens de Amerikaanse justitie had Google deze advertenties moeten weren en blokkeren en heeft het hierin verzaakt.

De Amerikaanse justitie heeft de zaak dus geschikt met Google voor 500 miljoen dollar en is niet voornemens om Larry Page persoonlijk aansprakelijk te stellen of aan te klagen.