1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Uit recente financiële documenten is gebleken dat Apple de nieuwe CEO van het bedrijf rijkelijk gaat belonen. Tim Cook de nieuwe CEO van Apple en de opvolger van Steve Jobs krijgt maar liefst één miljoen aandelen in het bedrijf, goed voor zo’n 380 miljoen dollar.

De één miljoen aandelen zijn onderdeel van zijn promotie en zijn wel gebonden aan enkele voorwaarden. Zo mag hij de aandelen niet direct verzilveren maar moet hij minimaal 10 jaar bij Apple in dienst blijven. De eerste 500.000 aandelen krijgt hij pas over 5 jaar, de andere helft over 10 jaar. Op basis van de huidige prijs per aandeel is het pakket goed voor 380 miljoen dollar.

Mocht Tim Cook zijn werk naar behoren uitvoeren en de prijs per aandeel stijgt nog verder, dan zal ook zijn aandelenpakket in waarde stijgen. Doet hij zijn werk niet goed en wordt hij gedwongen Apple binnen 5 jaar te verlaten krijgt hij helemaal niets van dit pakket. Hoeveel Tim Cook per jaar gaat verdienen bij Apple in zijn nieuwe rol als CEO is nog niet duidelijk. Het afgelopen jaar verdiende Cook zo’n 59 miljoen dollar, waarvan ongeveer 800.000 dollar zijn basissalaris was en de rest kwam voort uit bonussen.

Dit is is duidelijk geworden uit een zogenaamde ‘SEC filing’, een verplichtte procedure die beursgenoteerde bedrijven moet volgen bij bepaalde financiële transacties.