1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft een voormalig werknemer van Homeland Security aangenomen als nieuw hoofd informatiebeveiliging. Dit naar aanleiding van de gestolen gegevens van 100 miljoen gebruikers maanden geleden.

Voormalig directeur van het US National Cyber Security Center Philip Reitinger wordt senior vice president en zal zichzelf moeten verantwoorden bij algemeen adviseur Nicole Seligman, zo meldt Sony.

Een woordvoerder van Sony laat weten: "Natuurlijk was het netwerkprobleem een reden voor het gesprek. We zoeken nog meer manieren om de beveiliging van ons netwerk nog meer te verbeteren."

Door de hackaanval van 27 april zijn de aandelen van Sony met maar liefst 55 procent gedaald. Daarnaast zorgde het voor veel kritiek en werden ook andere diensten de dupe van de PlayStation-hack. Sony wilde namelijk net uit breiden in de onlinewereld, en dan met name in de muziek- en filmdistributie.

Dan komt er ook nog eens bij de dat tv-afdeling van Sony verlies heeft gedraaid en dat de yen is gestegen ten opzichte van de euro. Dat maakt de ellende voor Sony compleet. Met het aannemen van deze nieuwe mensen probeert Sony de goede weg weer te vinden.