Sony Pictures zou een film willen maken gebaseerd op de nog te verschijnen biografie over Apple-oprichter Steve Jobs. Sony zou in onderhandeling zijn met de auteur van het boek Walter Isaacson. Sony zou bereidt zijn om 3 miljoen dollar te betalen voor de filmrechten van het boek. De biografie in boekvorm verschijnt op 24 oktober.

Het plan is om samen met producer Mark Gordon en Management 360 de film te maken, waarin het leven van Apple-oprichter Steve Jobs centraal staat. Het maken van boekverfilmingen over het leven van een bekend persoon is niet nieuw voor Sony. Al eerder dit jaar brachten ze de film ‘The Social Network’ uit. Deze veelgeprezen film gaat over het leven van een veel jongere tycoon uit de techwereld, Mark Zuckerberg van Facebook. Voor Steve Jobs is dit niet de eerste keer dat zijn leven wordt geportretteerd in een film. In ‘The Pirates of Silicon Valley’ uit het jaar 1999 werd zijn rivaliteit met Microsoft topman Bill Gates verfilmt.

De biografie zou in november uitkomen, maar de release is vanwege het recente overlijden van Jobs vervroegd naar 24 oktober.

Steve Jobs overleed afgelopen week op 56-jarige leeftijd. Hij richtte in 1976 Apple op. Van 1976 tot 1984 en van 1997 tot zes weken geleden leidde hij het bedrijf. Ook kocht hij in de jaren tachtig Pixar op, dat vervolgens uitgroeide tot ’s werelds grootste bedrijf op het gebied van animatie.