De verfilming van Steve Jobs’ autobiagrafie, geschreven door Walter Isaacson, wordt door Sony doorgespeeld aan Universal Pictures. Sony zag het project niet meer zitten en verkocht de rechten aan een concurrent.

De verfilming van de biografie verloopt niet op rolletjes, er wordt al twee jaar aan het project gewerkt. Op dit moment is het nog altijd onduidelijk wie gecast wordt voor de rol van Apple-oprichter Steve Jobs. Enkele weken terug werd Christian Bale aangetrokken, maar de gelouterde acteur trok zichzelf terug uit het project.

Sony volgde vervolgens door de stekker uit de film Jobs te trekken, maar Universal Pictures had wel oren naar de rechten voor de film. De filmstudie zou Michael Fassbender hebben gevraagd voor de rol van Jobs. De rol van Steve Wozniak wordt vermoedelijk vertolkt door Seth Rogen, terwijl Jessica Chastain de rol van dochter Lisa Brennan-Jobs op zich neemt.

Het script voor Jobs is geschreven door Aaron Sorkin, Donny Boyle zal de regisseur worden. Sony zou al zo’n 30 miljoen dollar in Jobs hebben gestoken.