1 min

Sony is erin geslaagd om oscarwinnaar Aaron Sorkin te strikken voor de verfilming Walter Isaacon’s biografie over oud-Apple topman Steve Jobs. Sony zegt verheugd te zijn om samen te werken met de Hollywood-auteur.

Vorig jaar oktober deden de eerste geruchten de ronde dat Sony Sorkin probeerde over te halen om de biografie van Walter Isaacson te verfilmen. Sorkin, bekend van onder meer The Social Network en A Few Good Men, heeft nu officieel bevestigd dat hij het script zal schrijven voor de studiofilm.

Sony laat in een reactie weten erg blij te zijn met Sorkin. "Het verhaal van Steve Jobs is uniek: hij was één van de meest revolutionaire en invloedrijke mannen allertijden. Daarnaast is er geen schrijver in Hollywood die in staat is om zo’n buitengewoon leven voor het doek te schrijven als Aaron Sorkin. Wij zijn ervan overtuigd dat de film bij Sorkin in goede handen verkeert en het leven van Jobs weerspiegeld zoals hij was: meeslepend, vermakend en polariserend", aldus vicevoorzitter van Sony Pictures Entertainment, Amy Pascal. De film krijgt de ietwat statige titel Steve Jobs.

Naast deze studiofilm zal er tevens een indie-film over het leven van de Apple topman komen. Volgens de laatste berichten zal deze film de titel Jobs: Get Inspired gaan heten. Naar verluidt zal acteur Ashton Kutcher de rol van Steve Jobs vertolken in deze film.