De strijd tussen Apple en Samsung is nu ook begonnen in de Verenigde Staten, de thuisbasis van Apple. Rechter Lucy Koh heeft gisteren gezegd dat Samsung inderdaad inbreuk maakt op enkele iPad-patenten van Apple, maar de rechter is er nog niet van overtuigd dat de Apple-patenten ook rechtsgeldig zijn. Apple dient te bewijzen dat deze patenten inderdaad aan Apple toebehoren.

Apple had ook gevraagd om een verbod op de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy S II smartphone. De rechter gaf geen gehoor aan dat verzoek maar gaf wel aan dat ze snel een besluit zal gaan nemen hierover.

Een opmerkelijke gebeurtenis tijdens de rechtszaak was toen rechter Koh zowel de iPad als de Galaxy Tab boven haar hoofd hield en aan de advocaat van Samsung, Kathleen Sullivan, de vraag stelde of zij het verschil kon zien tussen beide apparaten. Sullivan die op 3 meter afstand stond gaf aan vanaf die afstand geen verschil te kunnen zien. Waarop Apple wederom aanhaalde dat dit kwam doordat het een ‘slaafse’ kopie is.