Samsung verliest geding over tablet-ban VS

Samsung maakt geen leuke week mee als het gaat over de zaken in de Verenigde Staten. In korte tijd heeft het Koreaanse bedrijf maar liefst drie klappen te verduren gekregen. Gisteren werd een aanvraag van de hand gedaan door een Amerikaanse rechter. Samsung vroeg om het onlangs opgelegde import- en verkoopverbod op de Samsung Galaxy Tab 10.1 op te heffen.

Apple en Samsung zijn al lange tijd verwikkeld in een juridische strijd betreffende smartphones en tablets. Momenteel lopen er nog rechtszaken in ongeveer tien landen, waar de bedrijven elkaar beschuldigen van patentschendingen. Apple vindt dat Samsung haar producten schaamteloos baseert op Apple’s succesnummers als de iPhone en iPad. Samsung is van mening dat Apple allerlei technische patenten schendt met deze producten. Een grote rechtszaak in deze kwestie wordt later deze maand behandeld.

Lucy Koh, rechter in San Jose, Californië, heeft Samsung’s aanvraag om het verbod op de Galaxy Tab 10.1 op te hebben van de hand gewezen en daarnaast bepaalde Koh tevens dat er geen voortijdig verkoopverbod op de Galaxy Nexus zal worden opgelegd. Ook dit toestel werd schuldig verklaard aan patentschendingen.

Samsung heeft een statement naar buiten gedaan over Koh’s beslissing: ‘Samsung is teleurgesteld in de beslissing van het gerechtshof, dat niet heeft ingestemd met het opheffen van het verkoopverbod. Wij geloven dat de beslissing van vandaag er voor zal zorgen dat superieure techniek minder goed beschikbaar zal blijven in de Verenigde Staten.

Samsung heeft echter nog hoop, het bedrijf heeft ook een bezwaar lopen in Washington, waar alsnog kan worden besloten dat het import- en verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 moet worden opgeheven.

Ook Apple heeft gereageerd op de beslissing van rechter Koh: ‘Dit soort schaamteloos kopiëren is verkeerd en zoals we al vaker gezegd hebben, wij moeten de intellectuele eigendom van Apple beschermen wanneer bedrijven onze ideeën stelen.

Bron:Reuters