2min

Mike Lazaridis, een van de CEO’s bij Research In Motion (RIM), kwam gisteren op de technologiebeurs DevCon met goed nieuws naar buiten. Volgens de topman hebben gebruikers inmiddels één miljard apps gedownload uit BlackBerry App World.

Eindelijk kan RIM weer eens met goed nieuws in de media treden. Vanmorgen schreef Techzine al dat RIM het nieuwe besturingssysteem BBX heeft gelanceerd. Nu kunnen we daar nog een positief bericht aan toevoegen.

Volgens Lazaridis hebben BlackBerry-gebruikers maar liefst één miljard apps gedownload. Volgens hem installeren gebruikers wereldwijd ongeveer vijf miljoen apps per dag.

Tevens benadrukte Lazaridis dat een app uit de winkel van BlackBerry gemiddeld 43 procent vaker wordt gedownload in vergelijking met de Apple App Store en Android Marketplace. Op zich niet zo heel vreemd natuurlijk, omdat BlackBerry aanzienlijk minder apps aanbiedt dan Apple en Google. De App Store bevat meer dan 425.000 apps en Android Marketplace over de 200.000 stuks. BlackBerry komt niet verder dan ruim 35.000, wat overigens nog altijd meer is dan Windows Phone 7 Marketplace.

Naast het kleine aanbod apps spelen de beschikbaarheid in 130 landen en het goed ontwikkelde betaalsysteem eveneens een rol in dit succesverhaal van BlackBerry.

Tevens meldde Lazaridis dat er momenteel wereldwijd 165 miljoen BlackBerry-smartphones verkocht zijn en dat 50 miljoen consumenten gebruik maken van BlackBerry Messenger, een groei van maar liefst 80 procent dit jaar. Ten slotte bood Lazaridis zijn excuses aan voor de storing in de BlackBerry-diensten, die gebruikers wereldwijd drie dagen in zijn greep hield.