1 min

Blackberrymaker RIM heeft vandaag op laten tekenen dat Blackberry-applicaties meer opleveren van Android-applicaties. Alec Saunders heeft geclaimd dat ontwikkelaars meer geld verdienen aan het maken van applicaties voor BlackBerry dan voor Android van Google.

Blackberry-applicaties leveren 40 procent meer op dan applicaties voor Android. Om te beginnen zou dit komen doordat gemiddeld meer applicaties op Blackberry App World slechts tegen betaling te krijgen zijn. Toch beweert Saunders dat het helemaal geen slechte keuze is om voor Blackberry te ontwikkelen, het is één van de meest winstgevende platforms die er zijn. Volgens onderzoek heeft 13 procent van de Blackberry-ontwikkelaars meer dan 100.000 dollar verdiend via App World. Dat percentage ligt hoger dan bij iOS en Android.

In de App World voor Blackberry zijn inmiddels meer dan 2 miljard applicaties gedownload, wat in verhouding met Android niet zo veel is, daar zijn inmiddels 11 miljard applicaties gedownload. In Apple’s App Store werden er inmiddels zelfs 15 miljard applicaties gedownload.

In de App World zijn 60.000 applicaties te vinden, wat ongeveer gelijk is aan de Windows Phone Marketplace, maar veel minder is dan dat te vinden is in de Android Market en de App Store.