1 min

In november gaf Thorsten Heins, CEO van RIM, nog aan dat Research In Motion (RIM) zichzelf als doel had gesteld om 100.000 applicaties beschikbaar te hebben in de BlackBerry World Store, op het moment dat het nieuwe mobiele besturingssysteem BlackBerry 10 gelanceerd wordt. Op dit moment wordt het aantal geschat op ongeveer 70.000 applicaties.

Hoewel de doelstelling van RIM om nog voor de lancering van BlackBerry 10 de 100.000 applicaties te behalen onmogelijk lijkt, mag er wel gezegd worden dat RIM er in ieder geval alles aan doet. Zo hield het bedrijf iets meer dan een week geleden een evenement om in één weekend zoveel mogelijk mobiele applicaties te porten naar BlackBerry 10. Uiteindelijk leverde dit 15.000 extra applicaties op. Ook dit weekend werd er een soortgelijk evenement georganiseerd en dit leverde een totaal van 19.000 inzendingen op, deze moeten echter nog goedgekeurd worden.

Vandaag laat RIM via een blogbericht weten dat het de actie waar een ontwikkelaar gegarandeerd tot 10.000 dollar krijgt uitbetaald, afhankelijk van hoeveel de applicatie al heeft opgeleverd, wordt verlengd tot 18 februari. Een vereiste voor dit geldbedrag was dat de applicatie minimaal 1.000 dollar heeft opgeleverd en niet meer dan 10.000 dollar. Alles daartussenin wordt uitgekeerd door RIM.

Inmiddels heeft RIM ook aangegeven dat het uiterlijk van de applicatiewinkel wordt aangepast. Te beginnen bij de webstore en vervolgens ook bij de store voor de PlayBook en bestaande BlackBerry-telefoons. Daarbij zal de BlackBerry World Store voortaan ook video’s en muziek aanbieden.