1 min

Sony heeft heeft auteur Aaron Sorkin benaderd met de vraag of hij het script voor de film over het leven van Steve Jobs wil schrijven.

Dat meldt een anonieme bron tegenover nieuwsblad Los Angeles Times. Sorkin heeft in het verleden al eerder voor Sony gewerkt: het technologiebedrijf vroeg hem eerder om The Social Network te maken, een film over Mark Zuckerberg en de opkomst van Facebook. Voor deze film ontving hij een prijs voor beste schrijver. Andere films op zijn naam zijn onder meer A Few Good Men, The American President en de serie The West Wing.

Sorkin heeft volgens de anonieme bron nog geen besluit genomen. Wel weet de bron te melden dat Sorkin en Sony druk met elkaar in gesprek zijn. Beide hebben geen commentaar gegeven op deze berichtgeving.

De geruchten dat Sony een film wil maken over het leven van Steve Jobs krijgen door dit verhaal vastere vormen. Twee weken geleden schreef Techzine al hierover. Volgens de geruchten die de ronde gaan zou Sony ook druk aan het onderhandelen zijn met Walter Isaacson, de auteur van de biografie over Steve Jobs. Sony zou bereid zijn om drie miljoen dollar te betalen voor de filmrechten van het boek.