min

Tags in dit artikel

,

Logitech heeft aangegeven dat de samenwerking met Google TV een grote fout was. Het bedrijf stopt met de productie van de settopbox Revue waarop de software Google TV is geïnstalleerd.

Logitech zag zijn winst het afgelopen jaar dalen met 100 miljoen dollar. Logitech CEO Guerrino heeft tijdens een presentatie laten weten dat dit een gevolg is van enkele fouten die het bedrijf heeft gemaakt. Zo is Google TV bèta software en had het bedrijf nooit in zee moeten gaan met Google. Alle laatste modellen van de Revue zal Logitech proberen te verkopen waarna het geen vervanger zal produceren. Hiermee stapt de fabrikant geheel uit de televisiedienst.

Met deze beslissing verliest Google een belangrijke partner. Alhoewel andere fabrikanten ook hun hardware kunnen uitrusten met Google TV blijkt er weinig interesse te zijn in de praktijk.

Dat de settopbox Reveu niet goed verkocht bleek al uit eerdere kwartaalcijfers. Het product kampte met veel problemen waardoor de settopbox dit jaar vaker werd teruggebracht naar de winkel dan verkocht. De prijs is om deze reden verlaagt, van 249 dollar naar 99 dollar.