2min

Tags in dit artikel

, , ,

In een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine heeft Meg Whitman, topvrouw Hewlett-Packard (HP) laten weten meer omzet te willen halen uit de softwaretak van het bedrijf. Ook heeft ze gisteren laten weten dat er binnen twee weken duidelijkheid komt over de verkoop van het WebOS-besturingssysteem.

"Ik wil de huidige omzet van de softwaretak van 5 miljard dollar (3,7 miljard euro) verdubbelen of verdriedubbelen", zei Whitman. In welk tijdsbestek de omzetstijging gerealiseerd moet worden is nog niet bekend. De voorganger van Whitman, Leo Apotheker, had plannen om de pc-tak volledig af te stoten van het bedrijf en zich puur en alleen te focussen op de softwaredivisie. Nadat CEO Apotheker ontslagen werden de plannen opnieuw bekeken en is besloten om de PC-tak niet af te stoten.

Een andere beslissing van Leo Apotheker was om de stekker te trekken uit de smartphones en tablets die draaide op het WebOS-besturingssysteem van Palm, wat twee jaar geleden door HP is overgenomen. Onder meer de HP Touchpad moest het veld ruimen en WebOS zou worden verkocht. Over de verkoop van het voormalige Palm bedrijfsonderdeel is echter nog steeds geen definitieve beslissing genomen. Meg Whitmen heeft laten weten dat deze beslissing in de komende twee weken zal worden gemaakt.

HP heeft onlangs ook het Briste softwarebedrijf Autonomy overgenomen voor een bedrag van 12 miljard dollar. Volgens Whitman is deze overname een goede stap en heeft het bedrijf potentie gekregen om een snel groeiende divisie te worden. Dit jaar nog komt HP met verdere concrete toekomstplannen.