1 min

Toen Meg Whitman als CEO aangesteld werd bij HP, was een van haar belangrijkste beslissingen een controversiële. Leo Apotheker, voormalig CEO van HP, had namelijk besloten dat HP de hardwaredivisie moest afstoten. Ondanks dat Whitman dit plan niet door liet gaan, zou het bestuur van HP de mogelijkheid nu opnieuw overwegen.

Desondanks dat het afstoten van de hardwaredivisie opnieuw een mogelijkheid wordt, wil het bestuur Whitman eerst nog een kans geven om HP weer winstgevend te maken. Whitman gaf echter al wel aan dat dit voor het jaar 2013 waarschijnlijk niet binnen de mogelijkheden zal liggen. Mocht HP weer winst maken, dan zullen geruchten over een afsplitsing van de hardwaredivisie waarschijnlijk verstommen.

De geruchten over de afsplitsing worden overigens ook direct tegengesproken. All Things Digital meldt op basis van een betrokken bron te weten dat het bestuur deze optie nog niet in overweging heeft genomen.

Fabrikanten van computers en laptops hebben het door de opkomst van tablets en smartphones steeds moeilijker om winstgevend te blijven. De komst van Windows 8 heeft hier vooralsnog geen ommekeer in kunnen brengen.