2min

Tags in dit artikel

, , ,

HP zal op korte termijn, waarschijnlijk deze week nog, een aantal belangrijke beslissingen gaan nemen. Zo zal worden besloten of de PC-afdeling verkocht gaat worden of alleen afgesplitst en zal worden besloten wat de toekomst van Palm is binnen HP en het besturingssysteem WebOS. HP hoopt waarschijnlijk de onrust op de beurs weg te nemen door duidelijke en heldere beslissingen te maken. Het aandeel HP is het laatste jaar met bijna 50 procent gedaald.

Meg Whitman, de nieuwe CEO bij HP, zou begin oktober hebben gezegd dat het de hoogste tijd is om wat knopen door te hakken. Ze benadrukte tevens dat ze dat sneller wil doen dan haar voorganger Leo Apotheker.

Half augustus kondigde HP aan dat het bedrijf de PC-tak wil afsplitsen of verkopen. Tegenvallende verkoopcijfers zouden ten grondslag liggen aan deze beslissing. Tevens zou het bedrijf de productie en ontwikkeling willen staken van telefoons en tablets die op het besturingssysteem WebOS draaien. Daarop werden de HP Pre 3 en TouchPad voor dumpprijzen aangeboden.

Later kondigde HP aan dat het niet van plan is om de stekker te trekken uit WebOS. Geen opmerkelijke beslissing aangezien HP een jaar eerder nog 1,2 miljard dollar had betaald voor de overname van Palm.

Officieel neemt HP binnenkort enkel een besluit over het al dan niet verkopen van de PC-divisie: de toekomst van WebOS staat technisch gesproken niet op de agenda, maar verwacht wordt dat Whitman tegelijkertijd op dit punt de knoop doorhakt.