Samsung zal zich de kaas niet van het brood laten eten door Apple. Dit blijkt wel uit het feit dat de fabrikant 200 miljoen dollar opzij heeft gezet om de rechtszaken tegen Apple te bekostigen. De strijd lijkt hiermee voorlopig nog niet voorbij te zijn.

Het is hiermee ook meteen duidelijk dat Samsung nog geen oplossing ziet op korte termijn. Eerder verloor de fabrikant uit Korea al een rechtszaak in Duitsland en ons eigen Nederland. Echter werden er in de twee laatste rechtszaken meer glorie behaald voor Samung. Daarnaast hoopt Samsung ook een rechtszaak tegen Apple in Parijs succesvol af te ronden. Volgens een anonieme leidinggevende van Samsung zou deze overwinning "een harde klap zijn voor Apple."

De twee fabrikanten zijn in een hevige juridische strijd verwikkeld nadat zij elkaar hebben beschuldigd van het schenden van patenten. Apple is van mening dat verschillende smartphones van Samsung regelrecht gekopieerd zijn van Apple en hiermee verschillende patenten schenden. Samsung claimt echter dat Apple haar een vergoeding over het gebruik van 3G-technologieën moet betalen.