2min

Amazon trekt zich de klachten van Kindle Fire-gebruikers aan. Zij klaagden massaal over de prestaties van de tablet. De webwinkelketen zegt binnen twee weken met een software-update te komen die de problemen verhelpt.

Volgens gebruikers zijn de prestaties van de Kindle Fire verre van optimaal. Op de website van Amazon klaagden zij dat het navigeren op het scherm moeilijk is, het scrollen te beverig verloopt en dat het onmogelijk is om de tablet te vergrendelen zodat anderen er geen gebruik van kunnen maken.

Amazon trekt zich het lot van de kopers van de Kindle Fire aan en zegt binnen nu en twee weken een software-update te lanceren die de problemen zal verhelpen. "Zoals bij al onze producten proberen we deze steeds verder te verbeteren door reguliere software-updates", aldus een woordvoerster van het bedrijf. Het is te hopen dat gebruikers hiermee genoegen nemen: de software-update vermindert niet hun klachten over de hardware van de tablet, want ook daar schort het nodige aan. Zo ontbreekt een externe volumeknop en zou de aan/uit-knop op een vreemde plek geplaatst zijn.

Eind september lanceerde Amazon de Kindle Fire om de concurrentie met Apple, Samsung en andere tabletaanbieders aan te gaan. Voor slechts 199 dollar kunnen consumenten al een Kindle Fire aanschaffen, een prijskaarje dat aanzienlijk lager ligt dan het bedrag dat de meeste tabletfabrikanten vragen. Naar eigen zeggen is de Kindle Fire een regelrecht verkoopsucces. Daarom heeft Jeff Bezos, de CEO van Amazon, tot tweemaal toe besloten om de productie van de Kindle Fire op te schroeven.