2min

De Chinese krant de China Daily meldt vandaag dat de CEO van Foxconn, Terry Gou, tijdens een persconferentie heeft gezegd dat het bedrijf voorbereidingen treft om een televisie te gaan produceren voor Apple. Hiermee is de komst van de televisie dan ook daadwerkelijk bevestigt.

De geruchten over de komst van een Apple televisie, die door de media al is gedoopt tot iTV, doen al jaren de ronde. Ze geruchten werden echter deels bevestigd toen de biografie van Steve Jobs verscheen waarin is te lezen dat Jobs bezig is geweest met de ontwikkeling van een Apple televisie. Sindsdien verschijnen er met regelmaat geruchten over de mogelijke komst van de Apple iTV.

Dat de televisie er gaat komen en de status van prototype is ontstegen is nu bevestigd door de CEO van Foxconn. Als Foxconn begonnen is met voorbereidingen te treffen dan zijn ze ongetwijfeld zeker van een bestelling van Apple.

De grote vraag die nu nog open staat is wanneer Foxconn ook daadwerkelijk aan de productie gaat beginnen en wanneer de televisie dan op de markt komt. Het ligt voor de hand dat we dit jaar niet meer hoeven te rekenen op de lancering van de Apple iTV.

Volgens de laatste geruchten zal de televisie van Apple gaan beschikken over Siri en de mogelijkheid bieden om videogesprekken te voeren via Facetime. Of Apple ook komt met aansturing via gebaren net zoals de Smart TV’s van Samsung is onduidelijk. Recent heeft iemand laten uitlekken dat de Apple iTV er uit gaat zien als een extra grote Cinema Display, de computer monitoren van Apple.

Apple is echter zwijgzaam zoals altijd en reageert niet op dit soort geruchten en berichten. Wat er dus precies allemaal van waar is blijft onduidelijk tot het moment dat Apple het zelf bevestigt. Wel zien wij in de CEO van Foxconn een zeer betrouwbare bron, dat de televisie er gaat komen staat voor ons dus vast.