1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

LG is na HTC en Samsung de volgende partij die zwicht voor Microsoft. Beide partijen hebben afspraken gemaakt over een compensatieregeling voor het gebruik van Android en Chrome OS.

Exacte details over de deal zijn niet bekend gemaakt. Volgens Horacio Gutierrez, een jurist bij Microsoft, stelt dat door de afspraken met LG nu 70 procent van alle Android-smartphones gedekt is door het patentenportfolio van Microsoft.

Het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf LG gaat Microsoft voortaan dus betalen voor iedere smartphone die draait op Android. HTC en Microsoft sloten in het verleden al een vergelijkbare deal. Vorig jaar mei spraken beide bedrijven met elkaar af dat HTC een bedrag aan Microsoft betaalt voor elk verkocht Android-toestel. Ook hier wilden HTC en Microsofts niets over de financiële vergoeding zeggen, maar volgens geruchten zou het gaan om een bedrag van 5 dollar voor ieder verkocht toestel.

In september troffen Samsung en Microsoft een compensatieregeling. Volgens geruchten zou Microsoft 15 dollar per toestel hebben geëist, maar of Samsung dit bedrag ook daadwerkelijk aan Microsoft betaalt is onduidelijk. Acer, General Dynamics Itronix, Onkyo, Velocity Micro, ViewSonic en Wistron gingen HTC, Samsung en LG al voor.

Hoewel de meeste grote fabrikanten overstag zijn gegaan voor de dreigementen van Microsoft, zijn er nog steeds een aantal partijen die weigeren een overeenkomst te sluiten met het computer- en softwarebedrijf. Het gaat onder meer over Motorola, Barnes & Noble, Foxconn en Inventec.