1 min

Zojuist is bekend geworden dat er nog twee arrestaties zijn verricht in de zaak Megaupload. Een advocaat uit Nieuw Zeeland vertelde dat aan de Australische rechtbank. Het gaat om de 39 jarige Duitser Sven Echternach en de 32 jarige Andrus Nomm uit Estland, Nomm werd in Nederland opgepakt.

Beide heren zijn gearresteerd voor hun deelname aan Megaupload en het mogelijk witwassen van geld. Esternach is via de Filipijnen naar Duitsland gevlogen waar hij is gearresteerd, hij kan echter niet worden uitgeleverd want de Duitse wet staat niet toe dat eigen inwoners worden uitgeleverd.

Andrus Nomm is echter in Nederland gearresteerd en kan mogelijk wel worden uitgeleverd. Nadat bleek dat een groot deel van Megaupload in Nederland werd gehost is er nu ook een arrestatie verricht in Nederland, waardoor de hele zaak rondom Megaupload ook een Nederlands tintje krijgt.

Op dit moment loopt er alleen nog een arrestatiebevel tegen Julius Benck, een Slowaak. De Amerikaanse autoriteiten zoeken hem wegens mega samenzwering in de Megaupload zaak.

Vier mannen waaronder een Nederlander en de oprichter van Megaupload zijn in Nieuw Zeeland gearresteerd. Ook is de website Megaupload platgelegd door de Amerikanen. De heren worden beschuldigd van het verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal en deelname aan een criminele organisatie. De VS hebben een verzoek tot uitlevering ingediend in Nieuw Zeeland.