1 min

T-Mobile heeft aangekondigd dat de provider niet in zal gaan op het verzoek van Stichting Brein om The Pirate Bay onbereikbaar te maken voor haar gebruikers. Eerder gaf ook UPC al aan niet op het verzoek van de stichting in te gaan, [url=http://www.techzine.nl/nieuws/28760/kpn-weigert-the-pirate-bay-te-blokkeren.html]net als KPN[/url].

T-Mobile heeft Stichting Brein een brief gestuurd waarin ingaat op het verzoek tot blokkering. T-Mobile stelt dat de Nederlandse wetgeving duidelijk is in dit opzicht. Alleen als een gerechtelijk bevel ze er toe dwingt, zal het bedrijf ingaan op het verzoek. Stichting Brein is een private instelling en T-Mobile legt het verzoek om deze reden dan ook naast zich neer.

Tim Kuik, directeur van Stichting Brein stelt dat UPC en T-Mobile op zowel juridisch als ethisch vlak onjuist zijn in zijn ogen. De providers werken bewust mee aan het in stand houden van een veroordeelde website, waarmee de directeur doelt op The Pirate Bay.

Alle heisa rondom The Pirate Bay steeg opnieuw naar een hoogtepunt toen in de rechtszaal in hoger beroep werd besloten dat de website geblokkeerd moet worden door internetproviders XS4ALL en Ziggo. In de originele rechtszaak werd juist besloten dat dit niet nodig was. Zowel XS4ALL als Ziggo zijn inmiddels in hoger beroep gegaan tegen de beslissing.