1 min

De online muziekdienst Spotify heeft opnieuw een mijlpaal bereikt in haar bestaan. De dienst heeft inmiddels namelijk meer dan drie miljoen betalende gebruikers.

Met dit nieuws kunnen we concluderen dat het hard gaat bij Spotify. In september afgelopen jaar maakte de dienst het nieuws bekend dat zij twee miljoen betalende gebruikers hadden. Slechts een paar maanden later, in november, waren dit er al 2,5 miljoen. Opnieuw een paar maanden later is dus de grens van drie miljoen behaald. Deze drie miljoen betalende gebruikers zijn goed voor twintig procent van het totaal aantal gebruikers van de dienst. We kunnen dus concluderen dat er in totaal zo’n 15 miljoen mensen gebruik maken van Spotify.

Met de online muziekdienst maakt Spotify het mogelijk om via een desktopprogramma een bibliotheek van miljoenen nummers te raadplegen. Dit kan je geheel gratis doen. Wil je echter geen reclame tussen nummers, dan kan je een abonnement afsluiten. Prijzen voor deze abonnementen zijn € 4,99 voor een Unlimited-pakket. Wil je ook gebruik maken van de mobiele applicatie dan dien je een Premium-pakket af te nemen, wat € 9,99 kost.