1 min

In een jaar tijd heeft Spotify 4 miljoen nieuwe betalende gebruikers aan zich gebonden. Daardoor komt het totale aantal boven de mijlpaal van 10 miljoen uit. Ook maakt Spotify van de gelegenheid gebruik om te melden dat er 40 miljoen actieve gebruikers zijn.

Spotify is inmiddels in 56 landen beschikbaar en in totaal zijn er nu dus 10 miljoen gebruikers die op maandelijkse basis abonnementskosten betalen. Spotify is echter ook gratis te gebruiken, wat nog eens 30 miljoen mensen doen. Bij hen wordt de muziek afgewisseld door korte reclameblokken.

"We hebben een geweldig jaar gehad, we breidden van 20 naar 56 landen uit, steeds meer mensen omarmen het streamen van muziek." zegt CEO en oprichter Daniel Ek. "Het bereiken van de 10 miljoen gebruikers is een belangrijke mijlpaal voor zowel Spotify als de muziekindustrie."

Ter vergelijk: in april 2014 maakte Pandora bekend 76 miljoen actieve gebruikers te hebben, Apple’s iTunes Radio had in oktober 2013 20 miljoen gebruikers. Wellicht maakt Apple binnenkort nieuwe cijfers rondom de dienst bekend.