1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Een rechter uit Nieuw-Zeeland heeft vandaag opnieuw besloten dat de oprichter van MegaUpload niet op borgtocht mag worden vrijgelaten. Eerder wees een rechter een zelfde verzoek ook al af.

Kim DotCom zal nu tot in ieder geval 22 februari in de cel moeten zitten. Op die datum zal namelijk de eerste hoorzitting plaatsvinden. Ondanks dat Kim DotCom tegen de rechter verklaarde dat hij niet van plan is om te vluchten wees de rechter het verzoek af. DotCom zou zich niet op zijn gemak voelen in de gevangenis en liet weten ongewenste brieven te ontvangen van vrouwelijke gevangenen.

Kim DotCom verklaarde tevens tegen de rechter dat hij graag zijn handen uit de mouwen wil steken om zijn geld terug te krijgen. Een groot deel van zijn bezittingen werden namelijk in beslag genomen door de FBI. Waar DotCom graag zijn onschuld wil bewijzen en zijn bezittingen terug wil, azen de Verenigde Staten op een uitlevering van Kim DotCom aan de VS.

Voorlopig zit er echter weinig beweging in de zaak MegaUpload, die ons ongetwijfeld nog maanden bezig gaat houden. De mensen achter de website worden ervan verdacht enkele miljoene illegale bestanden onderdak te hebben gegeven. Om die reden willen de Verenigde Staten Kim DotCom en nog drie andere graag uitgeleverd krijgen van Nieuw-Zeeland om ze in eigen land te vervolgen.