Het ziet er naar uit dat de uitspraak in de uitleveringsrechtszaak tegen Kim Dotcom een uitspraak gaat krijgen in juli 2013. De Amerikanen willen de oprichter van MegaUpload graag in eigen land hebben voor een proces waarin hij terecht moet staan voor het illegaal aanbieden van software en media.

De hele rechtszaak rondom Kim Dotcom is een groot mediaspektakel, waarbij de wildste verhalen over hem en zijn consorten de ronde doen. Het begon allemaal een jaar geleden toen MegaUpload, een van ’s werelds grootste file-hosting websites, uit de lucht werd gehaald.

Dotcom heeft nu samen met zijn vrouw beroep aangetekend bij een hooggerechtshof in Aukland, waar de twee vragen om meer geld om rond te komen. Het geld, dat overigens van hun eigen rekening moet komen, staat onder toezicht van de Nieuw-Zeelandse autoriteiten. Dotcom en zijn vrouw proberen een bedrag van 20.300 dollar per maand los te peuteren. Eerder kregen de twee nog een tijdje 40.000 dollar, maar dit is flink teruggeschroefd nadat duidelijk werd dat het geld onder andere besteed werd aan 5 oppassers voor de kinderen van het stel.