1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Dat de iTV vroeg of laat zijn opwachting zal maken, mag al lang niets nieuws meer worden genoemd. Maar volgens anonieme bronnen is Apple al in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van haar nieuwe product. Sterker nog, momenteel zou het elektronicabedrijf het toestel testen in Canada.

Volgens de Canadese krant The Globe and Mail zoekt Apple momenteel naar partners om het apparaat mee op de markt te brengen. Techzine wist al eerder te melden dat Apple moeite heeft om overeenkomsten te sluiten met contentaanbieders. Daarom is het bedrijf volgens diverse internationale media momenteel naarstig op zoek naar televisiemaatschappijen die films en series willen aanbieden op de iTV.

Volgens de anonieme bronnen test Apple momenteel een prototype van de iTV in Canada. De bedrijven Bell en Rogers, beide aanbieders van televisieabonnementen in Canada, zouden daarbij betrokken zijn. Verder weten de bronnen te melden dat Siri is ingebouwd in het nieuwe apparaat, waarmee gebruikers met hun stem de televisie kunnen bedienen. Daarnaast zou het mogelijk zijn om het toestel met handgebaren of met de iPhone of iPad te bedienen.

Over de technische specificaties en de verschillende modellen die Apple zou uitbrengen doen al langer geruchten de ronde op het internet. Techzine heeft deze allemaal op een rijtje gezet in dit artikel.