2min

Tags in dit artikel

, ,

Homebrew mogelijkheden op de PlayStation Vita zullen niet lang meer op zich laten wachten. Deze week is bekend geworden dat er een homebrew applicatie lader wordt ontwikkeld voor Sony’s nieuwe handheld. De PlayStation Vita is pas in enkele landen te koop maar er zouden al grote stappen zijn gezet in de ontwikkeling van een Homebrew platform.

Ontwikkelaar Wololo geeft aan dat er wordt gewerkt aan de Vita Half-byte Loader (VHBL), deze loader zal vrijheid geven aan de PS Vita apparaten om ermee te doen wat je zelf wil, zonder restricties van Sony. Met VHBL zijn er al flinke resultaten geboekt in het porten van een homebrew applicatie lader naar de PlayStation Vita. Zoals bekend had de PSP, voorganger van de Vita, ook al flink te kampen met exploits waardoor het eenvoudig was om homebrew applicaties en volledige game ISO’s te draaien. Zover is het echter op dit moment nog niet op de Vita maar het draaien van illegale kopieën van games is meestal wel het uiteindelijke doel. Met VHBL is het alleen nog mogelijk emulators en homebrew te draaien. Ook werken nog niet alle homebrew applicaties van de PSP op de Vita, zoals de Nindendo 64 emulators vanwege de compleet nieuwe hardware.

VHBL is een exploit van een PSP game save, het is momenteel nog noodzakelijk dat je de desbetreffende game aanschaft op het PlayStation Network om de savegame te gebruiken. Of Sony actie hier tegen gaat ondernemen is vooralsnog onbekend maar lijkt voor de hand te liggen. Volg de laatste updates over het project op Wololo’s blog.