Na drie jaar van procederen is er afgelopen donderdag een eind gekomen aan een rechtszaak tussen Intel en de Amerikaanse staat New York. Intel schikte in de zaak voor een kleine 6,5 miljoen dollar.

Daarmee is de zaak behoorlijk ‘goedkoop’ geschikt. De inmiddels drie jaar durende rechtszaak betrof namelijk een antitrust aanklacht welke werd ingediend door de voormalige gouverneur, Andrew Cuomo. Deze man beschuldigde Intel ervan dat zij andere pc fabrikanten intimideerde en extra provisies bood alleen chips van Intel af te nemen, waardoor Intel de markt kon blijven domineren. Volgens de gouverneur zou dit op wereldwijde schaal gebeuren door Intel.

De rechter limiteerde de aanklacht eerder al tot een periode van drie jaar, waarmee Intel er nu mooi vanaf komt met een schikking van 6,5 miljoen dollar. De voormalige gouverneur heeft zijn beschuldigingen dus nooit echt hard kunnen maken, als hem dit wel was gelukt had het Intel vele honderden miljoenen extra gekost. Ook is de kans groot dat er dan meer instanties onderzoeken zouden hebben gestart tegen het bedrijf.

Reuters weet te meldden dat deze 6,5 miljoen dollar binnen een uurtje of 5 weer is terugverdiend door Intel. Het bedrijf zal dan ook content zijn met de uitkomst van deze zaak. De staat New York was minder over de uitkomst te spreken.