Ondanks dat de Fair Labour Association (FLA) afgelopen week nog erg positief was over de arbeidsomstandigheden bij Foxconn, is dit deze week een stuk anders. De FLA komt nu namelijk een tal van problemen tegen.

Afgelopen week liet de directeur van de FLA in een officieus tussentijds rapport weten dat de arbeidsomstandigheden bij diverse Foxconn fabrieken beter dan elders zijn. Deze week komt de FLA terug op haar woorden. In een gesprek met Bloomberg laat directeur Auret van Heerden weten dat zij veel problemen tegenkomen. De organisatie onderzoekt momenteel de werkomstandigheden binnen de fabrieken van Foxconn op aandringen van Apple.

Apple kwam namelijk enkele keren in een kwaad daglicht te staan nadat er zeer negatieve berichten naar buiten kwamen over de arbeidsomstandigheden binnen de fabrieken waar Apple veel van haar onderdelen vandaan haalt. Om die reden heeft Apple de non-profit organisatie ingeschakeld die nu onaangekondigd onderzoek doet.

In een gesprek met Bloomberg laat Van Heerden weten dat hij een aantal belangrijke mededelingen verwacht in de nabije toekomst. Ondanks dat hij met deze uitspraak een tipje van de sluier lichtte, wilde de directeur van de organisatie niet loslaten welke problemen aan het daglicht zijn gekomen.

De FLA zal binnen enkele weken met een volledig rapport op de proppen komen.