Proview wil schikking treffen met Apple

Proview, het bedrijf dat met succes een verkoopverbod van de iPad heeft weten af te dwingen in enkele regio’s in China, wil met Apple om tafel gaan zitten. Het Chinese bedrijf wil tot een schikking komen met het Amerikaanse technologiebedrijf.

Proview wil schikking treffen met AppleDat zegt de advocaat van Proview tegen The Times of India. Apple en Proview zijn al enige tijd met elkaar in een juridische strijd verwikkeld. Apple spande vorig jaar een rechtszaak aan, omdat Proview inbreuk zou maken op de rechten van de merknaam iPad. Apple claimt dat het deze rechten heeft overgenomen toen het een aantal jaren geleden een Brits bedrijf overnam dat wel over deze rechten beschikte. Proview claimde dat dit niet het geval was in China maar alleen in Taiwan.

De Chinese rechtbank stelde Proview in het gelijk en daarop verdwenen de iPads uit de winkelschappen in diverse regio’s in China. Tevens eiste Proview een schadevergoeding van 1,2 miljard dollar en een import- en exportverbod. De kans dat de rechter aan de laatste eis gehoor geeft is nihil, omdat dit grote economische schade aan het land zou toebrengen. Apple heeft veel toeleveranciers in China en dat zorgt voor veel werkgelegenheid.

De reactie volgt op het dreigement van Apple om een rechtszaak aan te spannen wegens smaad. Volgens het technologiebedrijf heeft Proview onjuiste informatie in de media gebracht waardoor de reputatie van Apple in het geding is.

Het is niet duidelijk waarom Proview nu ineens aanstuurt op een schikking. Het kan zijn dat het dreigement van Apple’s advocaten angst inboezemt. Of misschien voorspelt het bedrijf dat het deze juridische strijd niet kan winnen van Apple. Deskundigen verwachten dat Apple de handreiking zal accepteren.

Bron:Times of India