1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens nieuwe geruchten gaat Apple volgende maand een nieuwe variant van de MacBook Air aankondigen. Het zou gaan om een 15-inch versie van de dunne laptop, welke de concurrentie moet aangaan met verschillende ultrabooks met dezelfde schermgrootte die onlangs aangekondigd zijn.

De nieuwe geruchten zijn afkomstig van een Brits blog, welke bevestiging zou hebben gekregen vanuit een grote anonieme accessoire-fabrikant voor MacBooks. Een MacBook Air van 15 inch zou een flinke deuk in de verkopen van de MacBook Pro kunnen betekenen.

Net als de kleinere broertjes zal de MacBook Air van 15 inch aan beide zijkanten over aansluitingen beschikken en zal een optische drive achterwege blijven. Daarnaast zou ook de LAN-poort niet langer onderdeel uitmaken van het geheel, ditzelfde is het geval bij de kleinere Air’s.

In april weten we meer. Of niet, mocht de bevestiging van de accessoire-fabrikant niet betrouwbaar blijken. Het is ook onduidelijk wat er gaat gebeuren met de MacBook Pro. Het 13-inch model wordt momenteel al aanzienlijk minder verkocht dan de MacBook Air-variant en datzelfde zal mogelijk gebeuren met de 15-inch versie. De MacBook Pro krijgt sowieso een steeds minder groot Unique Selling Point omdat de kracht van de Air bij elke nieuwe iteratie dichterbij komt aan die van de Pro. Daarnaast zou het in Apple’s gedachtengoed liggen om de Pro in afzienbare tijd te annuleren, om de productlijn eenvoudig te houden.