1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple maakt zich klaar voor een nieuwe reeks MacBook Airs. In het eerste kwartaal van 2012 zal er naast de 11.6- en 13.3 inch uitvoeringen ook een 15-inch model geïntroduceerd worden.

Digitimes meldt dat de pilot-productie van de nieuwe Macnooks al is gestart. Ondertussen beweren retailers dat er een prijsdaling plaatsvind onder de huidige modellen. Of deze prijsverlagingen officieel zijn aangekondigd door Apple is onduidelijk. Van oudsher is Apple zeer terughoudend wat betreft kortingen.

Specificaties van de nieuwe Macbook Air zijn nog niet bekendgemaakt. Na verwachting zullen de Macbooks beschikken over de nieuwe Intel Ivy Bridge processor die in begin 2012 op de markt komt. Ook de SSD opslagcapaciteit zal wellicht zijn verhoogt, al dan niet standaard, dan wel optioneel. Apple lijkt zich verder met de Air modellen aan het huidige design te houden met een minimum aantal aansluitingen.

Naast een ultradunne 15-inch Air zijn er geruchten dat Apple bezig is met een 17-inch Air model. Het bedrijf gaf al eerder aan alle HDD opslag te vervangen voor SSD, zoals in de MacBook Air.