De werknemers van de fabrieken van Foxconn zijn niet blij met het nieuws dat de werktijden verkort zullen worden. Zij zijn namelijk bang dat zij minder betaald zullen krijgen van werkgever Foxconn.

Vrijdag maakte Apple bekend dat zij samen met Foxconn zelf de arbeidsomstandigheden binnen de fabriken aan gaat pakken. Foxconn zou namelijk de interne regels van Apple overschrijden en ook aan de Chinese arbeidsvoorwaarden werd niet voldaan. Dit is gebleken na een onafhankelijk onderzoek van de Fair Labor Assosiation (FLA). Ondanks het feit dat de werkomstandigheden te wensen overlaten zouden werknemers enkele nieuwe regels van Focxonn niet zien zitten.

Volgens de nieuwe regels zouden werknemers niet meer dan 36 uur over mogen overwerken per maand. Echter laten de werknemers nu weten dat hun inkomen erg belangrijk is, de werknemers zelf vinden 60 uur per maand een beter limiet. Foxconn heeft belooft het verschil in inkomen te compenseren met een loonsverhoging, maar de werknemers hebben hier een hard hoofd in. Dit blijkt uit gesprekken tussen Reuters en werknemers.

Naast een limiet in het aantal uren wat er per maand overgewerkt mag worden, worden er ook verschillende andere regels ingesteld door Foxconn. Zo komen er nieuwe fabrieken en duizenden nieuwe banen om de werkdruk te verlichten. Daarnaast worden ook de veiligheidsomstandigheden aangepakt.