Microsoft zal op korte termijn haar distributiecentrum verhuizen van Duitsland naar Nederland. Mircosoft wil weg uit Duitsland door de lopende en dreigende rechtszaken van Motorola. Dit heeft Microsoft vandaag bekendgemaakt.

Momenteel werkt Microsoft in Duitsland nog samen met Arvato voor de distributie. De samenwerking met de Duitse logistiek dienstverlener is inmiddels opgezegd en zal op korte termijn worden stopgezet. Microsoft zou zo snel mogelijk weg willen uit Duitsland doordat er enkele rechtszaken lopen tegen het bedrijf die zijn aangespannen door Motorola. Door deze rechtszaken zou mogelijk de distributie stil komen te liggen van verschillende producten, om dit te voorkomen wil Microsoft naar Nederland verhuizen.

Welk pand Microsoft voor de distributie in gebruik gaat nemen is nog onbekend. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de circa 50 huidige werknemers mee verhuizen naar Nederland om hier de distributie op gang te houden. Het centrum distribueert een groot deel van de producten van Micrsoft. Het gaat hierbij om zowel soft- als hardware.