2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het netwerk van Vodafone is stabiel gebleven op de eerste werkdag na Pasen. Klanten konden volgens de provider zonder problemen bellen, sms’en en mobiel internetten. Alleen in de regio Rotterdam/Den Haag kwam het incidenteel voor dat klanten hinder ondervonden van filevorming.

Dat meldde Vodafone gisterenavond rond de klok van 9. Hoewel het netwerk voor verreweg de meeste klanten stabiel is, betekent dit niet dat de problemen volledig verholpen zijn. De herstelwerkzaamheden zullen gewoon doorgaan, maar zullen nu enkel in de nachtelijke uurtjes uitgevoerd worden. Vodafone zegt dat het bedrijf zich hierbij richt op verdere stabilisering van het netwerk, uitbreiding van 3G-dekking en het uitbreiden van de algehele capaciteit. Zodoende wil de provider overlast door filevorming tot een minimum terugbrengen.

Volgens Vodafone kan het voorkomen dat klanten in de regio Rotterdam/Den Haag incidenteel hinder kunnen ondervinden van het netwerk. Mogelijk lukt het niet in één keer om een ander aan de lijn te krijgen, of kunnen sms-berichtjes op een later tijdstip bezorgd worden. Dit is het gevolg van filevorming op het netwerk. Vodafone adviseert om nogmaals een poging te ondernemen wanneer het de eerste keer niet lukt om contact te leggen.

Vodafone laat weten dat een volledig herstel van het 3G-netwerk wellicht nog "enkele maanden" zal gaan duren. Ten slotte weet de provider te melden dat het bezig is om een "gepast voorstel" te formuleren voor gedupeerde klanten. Of dit een financiële compensatie inhoudt is onbekend.

Op woensdag 4 april brak er rond 5 uur ’s ochtends brand uit in een bedrijfspand aan de Caïrostraat in Rotterdam. Dit bleek een belangrijk knooppunt te zijn in het Vodafone-netwerk, waar zo’n 700 telefoonmasten op zijn aangesloten. Sindsdien werken technici dag en nacht om de storing te verhelpen.