Apple en Samsung gaan later deze maand om tafel zitten om te kijken of er geen schikking mogelijk is die een einde maakt aan alle lopende rechtszaken. Voordat ze het gesprek met elkaar aangaan, hebben ze ieder wel een aantal eisen gesteld.

Op het moment lopen er wereldwijd ruim 50 rechtszaken in meer dan 10 landen. Apple meent dat de Galaxy Tab 10.1 een ‘slaafse kopie’ is van de iPad 2 en dat Samsung minimaal 10 smartphones en 5 tabletmodellen heeftafgeleid van de iPhone en iPad. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung beschuldigt Apple op zijn beurt van patentinbreuk. De iPhone 4S zou drie verschillende patenten schenden die eigendom zijn van Samsung, zonder dat Apple daarvoor betaalt.

In een ultieme poging om een einde te maken aan deze juridische nachtmerrie gaan de CEO’s van beide bedrijven op 21 en 22 mei om tafel zitten voor vredesonderhandelingen, maar voor het zover is dicteren Tim Cook en Choi Gee-Sung een aantal eisen.

Apple eist dat alle Samsung-logo’s worden afgeplakt tijdens de behandeling van de zaak. Het Amerikaanse technologiebedrijf vreest dat juryleden beïnvloed zouden kunnen worden als ze voortdurend met het logo geconfronteerd worden. Tevens wil Apple dat er niets wordt gezegd over de werkomstandigheden van de Chinese arbeiders en dat Samsung geen citaten uit de biografie van Walter Isaacson aanhaalt.

Samsung eist op zijn beurt geen verwijzingen in de verdediging naar artikelen op nieuwssites en blogs waarin producten van Apple vergeleken worden met Samsung. Tevens wil het Zuid-Koreaanse bedrijf dat Henry Urbach en Sanjay Sood niet getuigen in het proces. Urbach is expert op het gebied van Apples cultureel belang in de maatschappij. Sood is gespecialiseerd in de manieren waarop consumenten aankoopbeslissingen maken. Hun input is volgens Samsung niet relevant en zorgt alleen maar voor verwarring.

Apple heeft aangeboden om een van de zes designclaims te verscheuren en een van de acht technische patentclaims te laten vallen. Tevens is het bedrijf bereid om de overige claims enigszins af te zwakken. Samsung belooft drie patentclaims in te trekken.

Met dit eisenpakket op tafel is de kans klein dat Apple en Samsung een regeling zullen treffen. In dat geval zal de rechter in juli of augustus de zaak in behandeling nemen.