Zowel Apple als Samsung hebben het aantal beschuldigingen aan elkaars adres aanzienlijk gereduceerd. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf heeft ongeveer 80 procent van haar claims verwijderd uit de aanklacht van een rechtszaak die in de Amerikaanse staat Californië loopt.

Van de 75 beschuldigingen die Samsung in de aanklacht had beschreven, zullen er 60 geschrapt worden. Daarnaast laat het bedrijf 5 van de 12 patenten vallen. Op deze manier wil Samsung bereiken dat de rechtszaak behapbaar is voor de rechter en de jury.

Ook Apple heeft naar verluidt de helft van haar aanklachten laten vallen, maar maakt wel een voorbehoud. Het bedrijf wil de mogelijkheid behouden om later in het proces nieuwe aanklachten toe te voegen. In een verklaring laat een woordvoerder weten dat het bedrijf zich niet verplicht voelt om haar rechten weg te wuiven.

In documenten die Apple bij de rechtbank heeft ingediend schrijft het bedrijf dat ze "miljarden dollars" aan schade heeft opgelopen door patentschending van Samsung. Daarom acht Apple het essentieel dat de behandeling van de rechtszaak op 30 juli daadwerkelijk begint. Samsung liet weten dat Apple moeite heeft om de smartphonemarkt bij te benen. "Daarom probeert Apple een verkoopverbod af te dwingen tegen alle smartphone- en tabletproducten van Samsung", aldus het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf.

Op 21 en 22 mei zullen de CEO’s van Apple en Samsung samen om tafel gaan zitten om te kijken of het mogelijk is om tot een schikking te komen die een einde maakt aan de wereldwijde juridische nachtmerrie. Inmiddels hebben beide partijen hun eisenpakket op tafel gelegd. Apple eist dat alle Samsung-logo’s worden afgeplakt tijdens de behandeling van de zaak. Samsung eist op haar beurt dat er in de verdediging geen verwijzingen worden opgenomen naar artikelen op nieuwssites en blogs waarin producten van Apple vergeleken worden met Samsung.