EU maant Google voor oplossingen in antitrustzaak

Het dagelijks bestuur van de Europese Unie geeft Google ‘een aantal weken’ de tijd om met een pakket van oplossingen te komen om mogelijk misbruik van zijn machtspositie op het internet te verbeteren. Dat maakt de Europees commissaris Joaquín Almunia vandaag bekend.

EU maant Google voor oplossingen in antitrustzaakOm de kans op een boete te verkleinen moet Google volgens Almunia met oplossingen komen, dan is de EU bereid tot onderhandelen. Naar aanleiding van klachten heeft de EU meerdere concurrentie-onderzoeken lopen naar mogelijk machtsmisbruik van de internetgigant. De EU heeft onder andere zorgen over het gebruik van het surfgedrag om gerichte advertenties op andere websites te tonen.

Almunia heeft Google voorzien van een lijst met vier belangrijke punten van zorg, waar het bedrijf binnen een aantal weken oplossingen voor aan moet dragen. De Euro commissaris hoopt dat Google de kans aangrijpt om snel met remedies te komen, dit is voor deze snelbewegende markt belangrijk en men heeft er voordeel bij als er snel oplossingen komen. Google zou meerdere keren hebben aangegeven te willen praten over de zorgen die de commissie heeft met de bedrijfsvoering van het bedrijf.

Het EU-onderzoek naar het besturingssysteen Android van Google loopt nog, aldus Almunia.

Bron:AutomatiseringsGids