Volgens Eurocommissaris Joaquin Almunia heeft Google weer een nieuw voorstel ingediend bij de Europese Unie om de lopende antitrustzaak rondom het bedrijf tot een einde te brengen. De Europese Unie onderzoekt of Google zijn zoekmachine wel op een eerlijke manier in de markt zet.

"We hebben vorige week nieuwe voorstellen van Google ontvangen," zegt Almunia tegenover Bloomberg Television. "Als we tevreden zijn met de nieuwe voorstellen kunnen we de komende maanden voortgang boeken richting een overeenstemming."

Eerder dit jaar wees de EU een voorstel van Google af. De zoekgigant stelde toen voor om links naar eigen diensten van een label te voorzien en ook links naar diensten van concurrenten te tonen. Dat vond de EU echter niet voldoende om de zaak mee af te doen. Microsoft en andere bedrijven reageerden fel op het voorstel van Google en eisten grotere concessies.

Google wordt ervan verdacht zijn eigen diensten voor te trekken bij de zoekresultaten. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verschijnen van links naar Google News en Google Finance bij de zoekresultaten.