Na twee dagen van overleg zijn de CEO’s van Apple en Samsung er niet in geslaagd om een overeenkomst te bereiken. Tim Cook en Choi Gee-sung moesten op dwang van de rechter met elkaar om de tafel om de patentenruzie tussen de twee bedrijven te stoppen.

Op dwang van de rechter kwamen Apple CEO Tim Cook en Samsung CEO Choi Geen-sung samen in San Francisco om te onderhandelen over een overeenkomst. De rechter hoopte hiermee een einde aan de patentenruzie tussen de twee af te dwingen. Echter blijkt na twee dagen van overleg dat geen van beide partijen ook maar iets toe zou willen geven. Apple beschuldigt Samsung van het kopiëren van haar design. Samsung wil op haar beurt vergoedingen zien omdat Apple gepatenteerde draadloze verbindingstechnologie van het Koreaanse bedrijf zou gebruiken.

Volgens The Korea Times zouden de twee bedrijven geen duidelijke overeenkomst hebben bereikt. Onduidelijk is welke opties er zijn besproken door de twee bedrijven. Het komt echter niet onverwacht dat Apple en Samsung niet tot een overeenkomst zijn gekomen. Het overleg was op dwang van de rechter en de partijen zullen elkaar nu dus opnieuw treffen in de rechtszaal. Volgens critici zou Apple het minste gemotiveerd zijn om tot een overeenkomst te komen. Het lukte Samsung nog niet om een rechtszaak van betekenis tegen de fabrikant te winnen en Apple zal zich daardoor gesterkt voelen om haar gelijk te halen.