Apple en Samsung hebben in het verleden vaker rechtszaken tegen elkaar aangespannen, over patenten die geschonden zouden zijn door de andere partij. Een topman van Samsung geeft nu aan dat de twee partijen in gesprek zijn over een oplossing voor deze geschillen.

Een topman van Samsung heeft tegenover The Korea Times bevestigd dat er gesprekken zijn tussen Samsung en Apple, over de geschillen die de twee bedrijven hebben over patenten. De twee bedrijven zijn al jaren met elkaar in allerlei rechtszaken verstrikt.

Apple en Samsung hebben van de rechtbank de opdracht gekregen om samen tot een regeling te komen. De twee bedrijven hebben van rechter Lucy Koh tot 8 januari gekregen om een voorstel op tafel te leggen. Koh is al sinds 2011 betrokken bij rechtszaken over de patenten van de twee bedrijven.

De topman van Samsung heeft bevestigd naar Amerika te gaan om de CES te gaan bezoeken, maar wilde niet bevestigen dat hij ook met Tim Cook in gesprek zou gaan. Ambtenaren van ministerie van Wetenschap, ICT en toekomstplannen (MSIP) en de Koreaanse Fair trade Commission geven aan dat Apple en Samsung elkaar tegemoetkomen om de problemen op te lossen.

"Samsung is momenteel met Apple in gesprek om een akkoord te tekenen. De twee bedrijven doen hun best om de onderhandelingen te laten slagen".

Beide bedrijven hebben grote voordelen bij succesvolle onderhandelingen. Apple maakt veel gebruik van Samsung’s diensten voor het produceren van onderdelen voor diens apparaten. De afgelopen jaren heeft Apple geprobeerd om de onderdelen door andere bedrijven te laten produceren, maar deze wisten vaak niet aan de hoge kwaliteitseisen en oplages van Apple te voldoen. Samsung verdient jaarlijks veel geld aan de levering van de onderdelen voor Apple-producten.