Google heeft opnieuw een overname afgerond. Na Quickoffice is het vandaag de beurt aan Meebo. In een blogpost heeft de dienst laten weten over te zijn genomen door Google.

In de verklaring valt te lezen dat Meebo erg blij is dat het mag mededelen dat zij tot een overeenkomst zijn gekomen omtrent een overname door Google. Meebo kan naar eigen zeggen niet wachten om haar mouwen op te stroppen en samen met Google aan de slag te gaan om de gebruikers van de dienst nog beter te kunnen bedienen. Er werd door Meebo, noch Google iets losgelaten over de prijs van de overname. De geruchten gaan echter dat men mag denken aan een bedrag van rond de 100 miljoen dollar.

Meebo helpt gebruikers content over het net te delen door middel van onder meer toolbars. Sinds de oprichting, ongeveer zeven jaar geleden, heeft het bedrijf de nodige veranderingen doorgemaakt waarmee zij uiteindelijk uitkwamen op het aanbieden van toolbars. Na de overname zal het personeel van Meebo zich vooral gaan richten op de ontwikkeling van toolbars en andere tools voor Google+.