Vanaf 6 juni zal de Meebo-publicatiebalk vaarwel worden gezegd door Google. De zoekgigant heeft aangegeven dat de dienst wordt opgeheven, zodat de ontwikkelaars zich kunnen richten op projecten als een universele inlogfunctie via Google+ en plug-ins. Google nam Meebo in 2012 over voor ongeveer 100 miljoen dollar.

Google draait de Meebo-balk de nek om op 6 juni. Ontwikkelaars hebben zodoende nog ruim een maand de tijd om Meebo-code te verwijderen, dat is althans wat Google aanraadt. Meebo is een JavaScript-plug-in die een balk onderaan een website vormt. Met de Meebo-balk kunnen gebruikers een aantal handelingen op sociale netwerken uitvoeren.

Het einde van de Meebo-balk komt is zicht omdat Google heeft besloten om het team ontwikkelaars op andere projecten te zetten. Zo moet er binnenkort een universele mogelijkheid komen om met je account van Google+ op websites van derden in te loggen, vergelijkbaar met de Login with Facebook-functie. Ook gaan de ontwikkelaars tijd steken in de ontwikkeling van plug-ins voor Google+.

Google kondigde medio maart al aan dat het zou stoppen met verschillende diensten, meest opvallende slachtoffer hierbij was Google Reader, een RSS-lezer. Er ontstond veel weerstand en een petitie werd meer dan 150.000 keer ondertekend. Er bleken echter ook partijen te profiteren van Google’s besluit, concurrent Feedly zag het ledenbestand flink toenemen na Google’s aankondiging.