1 min

In de Verenigde Staten heeft rechter Lucy Koh besloten dat een permanent verkoopverbod op Samsung-producten geen doorgang zal vinden. Het verkoopverbod werd aangevraagd door Apple, omdat Samsung verschillende patenten van het bedrijf had geschonden. Lucy Koh ziet echter geen reden om aan te nemen dat Samsung het volledige klantenbestand van Apple zal overnemen met behulp van de schending.

In de huidige rechtszaak werd Samsung al schuldig bevonden van het schenden van verschillende patenten van Apple. Koh benadrukte dit besluit opnieuw in de meest recente zitting, ze acht dit ontegenzeggelijk. Samsung wordt er echter niet van verdacht dat het Apple’s volledige smartphone-lijn uit de markt wil werken. Apple kon daarnaast ook niet aantonen dat het verkopen verloor aan Samsung vanwege de specifieke patentschendingen. De gepatenteerde zaken zijn volgens Koh namelijk niet unieke verkooppunten welke voor de consument de doorslag zullen geven.

De rechter besloot eveneens om een verzoek van Samsung van tafel te vegen. Het Koreaanse bedrijf wilde een nieuwe rechtszaak vanwege vermoedelijke partijdigheid van de huidige jury. Vooralsnog lijkt het er zodoende op alsof Samsung de schadevergoeding van 1,05 miljard dollar zal moeten overmaken naar Apple.