De huiszoeking die bij Kim DotCom werd uitgevoerd, was niet legaal. Dit heeft een rechter uit Nieuw-Zeeland besloten. Er zouden volgens de rechter meerdere juridische fouten zijn gemaakt.

Volgens sommige critici kan er zelfs gesproken worden over een opstapeling van meerdere fouten. Volgens de rechter zou het al mis zijn gegaan bij de juridische papieren die de huiszoeking "mogelijk" maakten. Deze papieren zouden volgens de uitspraak te breed en algemeen zijn geweest, waardoor er naast relevant materiaal ook veel objecten die niet direct verband met de zaak hadden, in beslag konden worden genomen.

Vervolgens werd dit materiaal zonder enige toestemming van de oprichter van MegaUpload gekopieerd en richting de Verenigde Staten gestuurd. Pas een week later werd het juridische team van Kim DotCom hiervan op de hoogte gesteld, volgens de rechter is dit een vervolgfout. Het irrelevante materiaal komt door de uitspraak nu terug in handen van DotCom. Het is echter onduidelijk of de uitspraak verdere gevolgen heeft voor de rechtszaak tegen de oprichter van MegaUpload.