‘Inbeslagname eigendommen DotCom ongeldig’

De documenten die zijn gebruikt om de eigendommen van Kim DotCom in beslag te nemen zijn ongeldig. Dit heeft een Australische rechter besloten. Een politieagent zou volgens de rechter een verkeerd formulier hebben ingevuld.

‘Inbeslagname eigendommen DotCom ongeldig’Het document voor inbeslagname had om die reden dan ook nooit afgegeven mogen worden. Het document is daarom dan ook niet rechtsgeldig verklaard. Deze uitspraak deed de Australische rechter Judith Potter afgelopen vrijdag. Met deze uitspraak op zak heeft Kim DotCom nu een vergrote kans om een deel van zijn in beslag genomen eigendommen terug te krijgen. Op 20 januari werd een groot deel van de eigendommen van MegaUpload-eigenaar Kim DotCom in beslag genomen.

Onder deze eigendommen bevonden zich onder andere een Rolls Royce, verschillende Mercedes-Benz modellen en een Caddillac. De verwachting is dat DotCom op korte termijn stappen zal ondernemen om zijn spullen terug te krijgen. Nadat de politie in de gaten kreeg dat het document niet rechtsgeldig was, voerde zij opnieuw een document voor inbeslagname in. In dit tweede document probeerde de politie vervolgens haar fout te verbeteren en alsnog een rechtsgeldig document tot inbeslagname te verwerven.

Om de spullen van DotCom terug te kunnen krijgen zal de advocaat moeten bewijzen dat er bij het invullen van het document gebrek aan "goede trouw" was. Dit is het geval wanneer autoriteiten handelen vanuit niet zuiveren motieven. Of de advocaten van DotCom dat kunnen aantonen is nu de grote vraag.

Bron:Computer World