Apple heeft vandaag laten weten dat het de lancering van iTunes 11 heeft moeten uitstellen. Apple stelt meer tijd nodig te hebben om de software af te maken, het duurt allemaal wat langer dan ze op voorhand hadden verwacht. De nieuwe versie moet uiterlijk eind november beschikbaar zijn, Apple lijkt te hopen de nieuwe versie eerder te kunnen lanceren.

Oorspronkelijk stond de lancering van iTunes 11 in de planning voor oktober maar deze deadline wordt dus niet gehaald. Een Apple woordvoerder laat weten: "De nieuwe iTunes duurt langer dan we verwacht hadden, we willen wat extra tijd om alles perfect te krijgen. We kijken uit naar het lanceren van de nieuwe iTunes, deze heeft een simpelere en schonere interface en bied integratie met iCloud".

Het ontwerp van iTunes 11 is sterk beïnvloed door de vormgeving van het iOS-besturingssysteem en zal een veel ‘schoner’ uiterlijk krijgen dan zijn voorganger, de iTunes Store krijgt een update om hem meer gelijk te trekken met de iOS 6 Store, verder zal iTunes 11 volledige iCloud integratie krijgen en ook de mini speler krijgt een grafische opknapbeurt. Zoals eerder vermeld hoopt Apple de nieuwe versie voor eind november te kunnen lanceren.