Naast het nieuws over iOS 6 en de iPhone 5 tijdens Apple’s persconferentie, werd ook bekend gemaakt dat eind oktober een nieuwe versie van iTunes wordt gelanceerd.

iTunes 11 zal een groot een groot aantal cosmetische veranderingen ondergaan, daarnaast worden er ook een aantal nieuwe functies en wijzigingen geïntroduceerd die iTunes flink moeten verbeteren. Zo komt er een betere integratie met iCloud, met naadloze overdracht van muziek, boeken en films. Ook is het met iTunes 11 mogelijk om muziek en films te pauzeren of midden in een verhaal stoppen met lezen, om vervolgens vanaf een ander apparaat de media te openen op het punt waar je was gebleven.Wat betreft cosmetische ingrepen, worden de balken aan de zijkant van iTunes verwijderd en wordt een verbeterde fullscreenmode geïntroduceerd. Een nieuwe manier om je bibliotheek te bekijken komt er in de vorm van een grid, waarin je per categorie kan bekijken wat je voor muziek hebt. De minispeler is ook niet onaangeraakt gebleven, deze biedt nu mogelijkheden om muziek te luisteren en te doorzoeken, zonder de fulltime-versie van iTunes 11 te openen.

Ook komt er een nieuwe functie waarmee je de volgende nummers in een willekeurig ingestelde lijst kunt bekijken, dit geeft je wat meer inzicht in de nummers die eraan zitten te komen en je kan deze volgorde eenvoudig aanpassen.