2min

Tags in dit artikel

, ,

Amazon zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar een digitale boekenwinkel openen in Brazilië. Op deze manier hoopt het bedrijf iets mee te kunnen pikken van de zeer snel groeiende markt in Zuid-Amerika.

Volgens bronnen zou het bedrijf, wat zijn naam baseerde op de langste rivier van het land, haar graantje mee willen pikken van de zeer snel groeiende economie van het land. Amazon zou plannen hebben om een digitale boekenwinkel te openen in het vierde kwartaal. Ook zou de Kindle e-reader haar weg naar de markt gaan vinden.

Amazon zou in Brazilië voor een volledig digitale aanpak kiezen. Hiermee zou het het eerste land uit de geschiedenis van het bedrijf zijn, waarbij hiervoor gekozen worden. Het wordt dus vooralsnog niet mogelijk om fysieke producten te bestellen. De reden achter deze keuze zouden de slechte infrastructuur en logistieke oplossingen van het land zijn. Ook zouden verschillende belastingen ook een rol spelen bij de keuze van Amazon. De opening van een Braziliaanse boekenwinkel zal Amazon naar schatting in ieder geval 200 miljoen klanten opleveren. Deze betalen nu nog hoge prijzen en belastingen voor het verschepen van bestellingen.

Twee lokale uitgevers zouden volgens Reuters al gesprekken hebben gevoerd met Amazon. Een van de uitgevers beweerde tegenover Reuters dat Amazon plannen zou hebben voor een lancering ergens in oktober of november. Amazon bedankte voor het geven van een reactie.

Het betreden van de Braziliaanse markt zou de nieuwste stap van Amazon zijn in een poging snel groeiende markten te betreden. Zo werden eerder ook al de Chinese en Indiase markt voorzien van Amazon-winkels. De stap naar Brazilië komt in echter in een jaar waarin de vooruitgang juist stil lijkt te staan, na een decennium van groei. Desondanks zou Amazon volgens een bron haar zinnen hebben gezet op een aandeel van maar liefst 90 procent van de markt.